Teachers' blog

2016年10月6日(木)

【A taste of home】*要点説明あり

Gary
 
(Contributed by Gary)
 
 
In England, where I’m from, there are many types of spread that can be put on sandwiches. This is hardly surprising, as England invented the sandwich. It was created by the Earl of Sandwich in the eighteenth century, as a convenient snack that could be eaten whilst playing cards. Sandwiches are now popular over the world, similar to onigiries (rice balls), providing a hearty snack that can be eaten almost anywhere, with no need of utensils.
 
However, whilst the sandwich has been described as the biggest contribution to gastronomy from Britain, one sandwich spread in particular has developed a reputation similar to Japanese natto (fermented soy beans), which I actually quite like, in terms of difficulty in getting used to. Like natto, it seems to be unique to its own country, and although cherished by locals, tends to be treated with caution by new comers. It is also very healthy too, and was used as a supply of much needed vitamins for people, especially during food shortages.
 
In the UK the spread, first marketed in 1902 and made from yeast extract, actually thrives on its polarizing reputation, to be loved or hated in equal measure, and whilst it has detractors its popularity has not waned much. However, in Japan it remains almost unfindable. Trawling foreign food markets and outlet malls has met with no success, so I usually stock up on it when I’m back in England.
 
When I taste it spread very finely over thick hot white toast with melted butter, it feels a little bit like the taste of home, and gives me a nostalgic sensation. Despite its detractors, my wife and brothers among them, I do not think I will ever stop loving it, and hope that like natto with a bit of time and patience other will come to love it too.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
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《要点》
 
【Marmite】
 
・英国では、色々な種類のサンドイッチの具があります。英国で発明された軽食なので、当然のことかもしれません。
・18世紀にサンドイッチ公爵が、カードゲームをしている間にスナックを食べたいということで作ったのだそうです。
・サンドイッチはおにぎりと同様、世界中で人気で、場所を問わず、食器も不要で、ボリュームたっぷりのスナックです

・サンドイッチは英国では食に最大の貢献をしてますが、日本の納豆(私の好物)と同様、なかなか好きになれないスプ

レッドがあります。
・英国独自のもので、地元では重宝されますが、慣れない人は注意が必要です。
・健康食であり、ビタミンが豊富で、食品が欠乏している時期には役に立ちました。

・英国ではこのスプレッドは1902年、酵母から抽出したものが最初に販売され、その味については賛否両論でしたが人気

の衰えはありませんでした。
・ところが日本では、この製品を見つけることは殆ど不可能です。輸入食品店やアウトレットモールもダメ、帰国した時

に買いだめしています。

・温かいトースト、とろけるバターの上に広げると、懐かしい故郷の味がします。
・妻や兄弟を含めて、評価しない人は沢山いますが、これからも愛し続けます。そのうち納豆と同様、皆さんも好きにな

る日が来ることを願いつつ。
 
 
以上の要点はバーチャル英会話教室運営事務局により作成しております。
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